Ik maak gebruik van verschillende merken en kijk steeds wat het beste werkt. Verschillende merken hebben andere sterke punten en daar maak ik zo handig gebruik van.

Voor Schimmelnagels/ Kalknagels:

Mykored: €12,50.
Elke ochtend en avond je nagels insmeren met Mykored en de schimmelnagels zullen langzaam verdwijnen.
Niet zoals op TV in 2 weken. Want dat is onmogelijk, de schimmel zit vast in de nagel en de nagel is al beschadigd.
Dus eerst zal de schimmel aangevallen moeten worden, en daarna moet de nagel de tijd krijgen om uit te groeien en dat duurt even.

Voetenbalsem:


Hierbij werk ik graag met Laufwunder.€10,-
Deze voeten crème trekt heerlijk snel in. En is zelfs te gebruiken door de meeste mensen met allergiëen
Het grootste gedeelte van het jaar werk ik met Laufwunder Hydrobalm. Deze Hydrobalm is uitstekend geschrikt voor zeer droge en gevoelige voeten. Urea (10%) en natriumlactaat versterken het vochtheidsbindingsvermogen van de huid.
Bovendien verminderen de evenwichtige oliën en vetten van de hydrobalm het vochtverlies van de huid.
De beproefde werkstoffen aloë Vera en allantoin stabiliseren de huid en werken irritaties tegen.

In de winter gebruik ik graag Warmtegevende Laufwunder met arnika extrakten. (deze is ook te koop).
De naam zegt het eigenlijk al, maar als je deze balsem op smeert krijg je heerlijke warme voeten. Vooral in de winter is dit natuurlijk een heerlijkheid.

Tea Tree oil: €10,-


Ik adviseer heel veel Tea tree oil.
Tea tree oil staat bekend vanwege de zuiverende, reinigende en heilzame werking bij de behandeling van ontstekingen, en schrammen. De olie reinigt intensief, is kleurloos en prikt niet.
Het kan ook gebruikt worden voor het verzachten van insecten beten. Onmisbaar in elk medicijnkastje.

Voor ontstekingen: 3 druppels in lauw/warm water en 30 min weken. Als je dit een paar dagen vol houd, zal je vanzelf merken dat de ontsteking verdwijnt. Vaak al na 1 x merk je resultaat.
Vroeger gebruikte men vaak soda of biotex. Het klopt dat deze ook de onstekingen eruit weken. Het nadeel ervan is alleen dat de viezigheid gewoon in het water rond blijft zweven.
Het voordeel van tea tree is dat het antisectisch is, dus dat het de vieze bacteriën meteen insluit, zodat die niet weer terug de huid in kunnen gaan.
En als je bijv een muggenbult hebt kun je het er puur opdoen en is meteen de prik weg.

Honingzalf: €6,50

Honingzalf is al jaren een veel gebruikt product. Helaas door de moderne geneeskunde een beetje op de achtergrond geraakt. Maar kom nu weer langzaam teug omdat zelfs artsen de helende werking ervan zien die vaak beter is dan alle chemische middelen. In zowel ziekenhuizen als verpleeghuizen wordt tegenwoordig weer pure bijen honing op open wonden gedaan om bacteriën eruit te trekken.

Ik verkoop propolis zalf. Deze zalf is een hars welke door bijen wordt verzameld en is van nature rijk aan aminozuren, organische zuren, sporenelementen zoals zink, ijzer, mangaan en vitaminen.

Propolis zalf brengt verlichting bij bijv koortsblaren en kloven. Maar staat vooral bekend om het versnellen van het herstellend vermogen van de huid, mede omdat de honing zorgt dat alle bacteriën uit de wond worden gehaald.